2022 Yılının En Çok Tercih Edilen Panel Kabin Modelleri Nelerdir?

2022 Yılının En Çok Tercih Edilen Panel Kabin Modelleri Nelerdir?
10 Kas
Paylaş

Günümüzde eski ve yeni olmak üzere pek çok yapı görmekteyiz. Gördüğümüz tüm yapılar oldukça işlevseldir. 2022 yılında en çok tercih edilen yapılardan bir tanesi de metropol kabin modelleridir. Çünkü bu yapılar, şehrin modern ve estetik yapısına uyum sağlamaktadır. Bu sebepten ötürü villalar, siteler ve otoparklarda kullanılmaktadır. Çünkü dış mimari olarak oldukça güzel bir mimarisi bulunuyor.

Modern ve estetik mimariye sahip yapıların yanı sıra sade tasarımlara sahip yapılarda bulunmaktadır. Genel olarak kullanım alanlarının dışında kabinler wc alanları olarak açık alan etkinliklerinde kullanılmaktadır. Bu alanlar daha çok sade dış mimariye sahiptirler çünkü tamamen işlevsellik ön plandadır. Açık alan etkinliklerinin yanı sıra sade tasarıma sahip kabinler şantiye ve maden gibi zorlu alanlarda da kullanılmaktadır. Çünkü bu tarz alanlarında güvenlik, wc ve duş gibi ihtiyaçları olabiliyor. Genellikle geçici alanları kullanım alanı olarak belirlemekte bu yapılar oldukça başarılıdır. Bu açıdan yola çıktığımızda ise 2022 yılında yine bu yapıların kullanım alanlarına göre talep oranı değişkenlik göstermektedir. 

Kabinler Neden Çok Tercih Ediliyor?

Küçük bir kullanım hacmine sahip bu yapılar, günümüzde çok tercih ediliyor fakat kullanıcılar neden diye sorabiliyor. Bu açıdan soruyu şöyle ele alabiliriz. Kullanıcı kişilerin ve markaların bu yapıları tercih etmesinin pek çok sebebi bulunmaktadır. Kullanıcısına pek çok yönden avantaj sağlamaktadır. Bu hususta bu yapıların tercih edilme sebeplerini aşağıdaki maddelerde sizler için açıkladık. 

1) Yapılan AR-GE ve ÜR-GE Detayları

Bu yapılar üretilmeden önce bazı araştırma ve üretim geliştirme çalışmaları yapılmak zorundadır. Çünkü ülkeye ve şehre göre tüketicilerin ihtiyaçları değişkenlik gösterebiliyor. Bu hususta yerli üreticiler ön plana çıkmaktadır. Çünkü yerli tüketicinin ihtiyaçlarını en iyi onlar anlayabilmektedir. Yapılan araştırma ve geliştirme çalışmaları kapsamında tüketici kişiler ve markaların ihtiyaçları en iyi şekilde anlaşılmaya çalışılmaktadır. Üretim geliştirme çalışmaları daha önemlidir. Çünkü hem araştırma geliştirme çalışmaları sonucunda elde edilen verilere ihtiyaç vardır hemde üretim kısmındaki çalışmalar kapsamında elde edilen verilere ihtiyaç duyulmaktadır. Temel amaç üretimi en hızlı şekilde yaparak en dayanıklı ve uzun ömre sahip ürünü ortaya çıkarmaktır. Bugün bu çalışmalar meyvesini verdiği için bu yapılar oldukça hızlı bir şekilde sahiplerine ulaştırılabiliyor. Ayrıca üretim geliştirme aşamaları kapsamında mühendisler sandviç panel teknolojisini de bulmuşlardır. Bu buluş sayesinde izolasyon çalışmaları oldukça rahatlamıştır. Haydi gelin hep birlikte izolasyon çalışmalarını inceleyelim.

2) İzolasyon Çalışmaları

Sandviç panel denince aklımıza hemen panel kabin modelleri gelmektedir. Fakat sandviç panel teknolojisi hemen hemen her yapıda uygulanan bir teknolojidir. Görüntüsü itibariyle sandviç panel ismiyle anılmaktadır. Teknolojiyi basitçe anlatacak olursak iki panel arasına izolasyon malzemenin uygulanması ile oluşan bir duvar şeklidir. Bu açıdan polyester ile imal edilmiş yapılardan sıyrılmaktadır. Çünkü daha güçlü bir kabuk yapısına sahip olur. Bu da olası darbelere karşı daha dayanıklı olmasını sağlamaktadır. İki panel arasına uygulanan izolasyon malzemesi ise epspanded polistren adı verilen malzemedir. Malzemenin bir diğer adı EPS strafordur.

Bu malzeme sayesinden duvarlarda strafor dolgulu sandviç panel elde edilmektedir. Kullanılan malzeme ısı, sıvı ve ses yalıtımı kapsamında dünyanın en iyi yalıtım malzemeleri arasında yer alır ve dünya genelindeki yapılar üzerinde kullanılmaktadır. Bu malzeme ile birlikte yapı tümünde çok fazla ağır olmaz ve hafif bir yapı sağlanmaktadır. Bu hususta dört mevsimin getirdiği sert koşullara karşı maksimum dayanıklılık elde edilir ve yapı üzerinde çatlama, kırılma, pas gibi durumlar görülmez. Böylece yıllar boyu güvenle kullanılabilir. 

3) Kullanım Kolaylığı

Son olarak bu yapıların oldukça kullanışlı bir yapısı bulunmaktadır. Modüler ve taşınabilir yapısı oldukça dikkat çekmektedir. Öte yandan bu yapılar çevre dostu yapılar kategorisindedir çünkü yapılan yalıtım çalışmaları sayesinde, yapı içerisinde yapılacak iklimlendirme çalışmaları karbondioksit salınımını azaltmaktadır. Böylece hava kirliliğinin artması olasılığına karşı bir tür önlem alınmış olur. Betonarme yapılara göre daha az çevreye zararı vardır. Ayrıca demonte yapısıyla sayesinde başka mekanlara da sökülüp kurulum imkanı vermektedir. Böylece geçici alanlar oluşturmakta oldukça etkili olduğu için ekstra yapı yapımına gerek kalmaz.

Sandviç panel teknolojisi ile üretildiğinden dolayı montajı oldukça kolaydır. Ayrıca bu teknolojinin kullanıldığı yapılarda rutubet oluşmaz. Böylece daha sağlıklı mekanlar elde edilmektedir. Sizlerde sandviç panel teknolojisi ile üretilen bu yapılardan bir tanesine sahip olmak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

Diğer Yazılar