Konteynerlerin Kurulacağı Zemin Nasıl Olmalıdır?

Konteynerlerin Kurulacağı Zemin Nasıl Olmalıdır?
24 Mar
Paylaş

Ülkemizde pek çok farklı taşınabilir yapı kullanılmaktadır. Bu yapılar bazen geçici, bazen de kalıcı olarak kullanılabiliyor. Ancak bir konteyner yapının zemini düz ve beton olmalıdır. Nitekim bu yapıların standart boyutları olduğu gibi, farklı farklı boyutlarda da üretilebiliyor. Hal böyle olunca kurulacak zeminin de evin boyutuna uygun olması gerekmektedir. Zeminin kesinlikle düz olması gerekiyor, aksi halde yapı zamanla kayabilir. Bununla birlikte yapının kurulabilmesi için yasal izinlerin alınması da gerekiyor. Nitekim ülkemizde herhangi bir yapının kurulumu için belediyelerden yapı kayıt izni alınması gerekiyor. Alınan izin doğrultusunda yapının seçilmesi ve satın alınması gerekir. Yapıyı satın aldıktan sonra ise yapıya uygun şekilde zemin betonunun atılması gerekir. İsterseniz zemin betonunu uzatarak bir veranda alanı da oluşturabilirsiniz.

Konteyner Türleri Nelerdir?

Taşınabilir yapılar, çok çeşitli amaçlar için kullanılabilen kullanışlı yapılardır. Uyuma amaçlı yatakhane, yemek yeme amaçlı yemekhane, tuvalet ve duş, ofis gibi farklı amaçlara yönelik farklı tipte yapılar bulunmaktadır. Üstelik bu yapılar birleştirilerek daha geniş yapılar üretilebiliyor. Bu kapsamda ihtiyacınıza uygun her türlü yapı üretilebiliyor. Bu yapıların pek çok farklı çeşidi mevcut olup, en büyük avantajlarından biri de amaca göre birleştirilebilmeleridir. Yatakhane, tuvalet, ofis ve yemekhane konteyner gibi temel yapıların yanı sıra, bu yapılar çok çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Bazı alanlarda ev olarak da kullanılıyor. Bu kapsamda bu yapıların türleri aşağıdaki gibidir.

  • Yatakhane

Bu tarz yapılar inşaat alanlarında veya bu tarz alanlarda geçici yatakhane olarak kullanılır. Yapı yalıtımlı olduğu için yazın serin, kışın ise sıcak olacaktır. Ayrıca iki veya üç kat halinde üretilebilir. Böylece dar alanlarda bu yapılar kurulabilir. Bazı alanlarda daha estetik tasarlanıyor ve pansiyon olarak kullanılıyor.

  • Yemekhaneler

Saha çalışanlarına, madenlerde, askeri alanlarda çalışanların yemek yemesi için kullanılan bir yapıdır. İçerisinde masa ve sandalyelerin bulunduğu, havalandırma bulunur. Bununla birlikte mutfak, bulaşık ve yemek servis istasyonları da bulunuyor.

  • Tuvalet ve duş 

Herhangi bir alanda hijyen olanakları olmazsa olmazdır. Tuvalet veya duş olan yapılarda sıhhi tesisat da çekilmektedir. Bununla birlikte bu yapılar kurulumdan hemen sonra kullanıma hazır hale getirilebilir. Temizliği ve bakımı kolaydır, uzun yıllar boyunca kullanılabilir.

  • Ofis 

Bu tarz yapılar şantiyelerde ofis veya satış ofisi olarak kullanılmaktadır. Sıhhi ve elektrik tesisatı çekilmiştir ve yalıtımlıdır. Bu sayede gürültülü bir ortama dahi kurulsa, ses izolasyonu sayesinde ofis içerisinde çalışan beyaz yakalılar dışarıdaki gürültüden etkilenmeyecektir. Bununla birlikte ihtiyaca göre genişletilebilir ve böylece daha fazla çalışma alanı yaratılabilir.

Şantiye Konteynerler İle İşlevsel Alanların Üretimi

Bu yapıların birleştirilme özelliğinden faydalanılarak farklı amaçlara yönelik yapılar birleştirilerek çok işlevli alanlar yapılabilir. Örneğin, bir ofis, tuvalet ile birleştirilebilir veya yemekhaneler ile yatakhaneler birbirleri ile birleştirilebilir. Böylece daha işlevsel ve konforlu bir ortam yaratılabilir. Bu yapılar şantiye konteyner yapılardır. Çeşitli taşınabilir yapıların birleştirilmesi sonucunda daha işlevsel ve kullanışlı yapılar elde ediliyor. Bu yapılar tek başlarına da kullanışlı olsalar da, diğer yapılarla birleştirerek daha işlevsel bir alan oluşturulabiliyor.

Birleştirilme biçimlerine göre bu yapılar çok işlevli yapılara dönüşebiliyor. Ofis ve tuvaletler, yatakhaneler, yemekhane, tuvalet ve duş alanları ile birleştirilince yapı daha işlevsel oluyor. Böylece ihtiyaca göre farklı farklı yapı üretilebiliyor. Bu sayede daha konforlu ve daha işlevsel bir yapı üretilebiliyor. Şantiye, maden ve askeri alanlarda, ofisler genellikle tuvaletler ile birleştirilmektedir. Bu, çalışanların uzun süreler boyunca rahatça çalışabileceği bir ortamdır. Tuvaletlerin ofisler ile birlikte üretilmesi hem konforu artırır hem de çalışanların tuvalet ihtiyacı için farklı bir yapıya geçmemesini sağlar. Yani çalışanlar, yapı içerisinde tuvalet ihtiyacı dahil olmak üzere tüm ihtiyacını giderebilir.

Taşınabilir yatakhaneler, yemekhaneler, tuvalet ve duşlarla birleştirilerek üretiliyor. Çünkü uzun süreli çalışılan alanlarda, işçilerin yatakhanelerde konaklaması gerekiyor. Ancak yatakhanelerden yemekhanelere geçiş de önemlidir. Bu sebeple bu yapılar birlikte üretiliyor. Bununla birlikte yatakhanelerde uyuyan işçilerin tuvalet ve duş ihtiyacı için de tuvalet ve duş olan yapılar ile birleştirilmektedir. Bu yapıla bu şekilde birbirleri ile birleştirilerek daha geniş bir alan yaratılabilir. Yapının birleşim yerinde yalıtım açısından bir eksiklik meydana gelmez. Çünkü bu yapılar en iyi şekilde birleştiriliyor hatta bu yapılar uzun yıllar boyunca bu şekilde kullanılabiliyor.

Diğer Yazılar