
Ülkemizin pek çok farklı yerinde, çeşitli yapılar kullanılmaktadır. Bununla birlikte son zamanlarda taşınabilir yapıların kullanımı oldukça artmıştır. Bu kapsamda bekçi kulübesi modelleri inşaat alanları, otoparklar, fabrika girişleri ve etkinlik alanları gibi pek çok farklı yere kurulmaktadır. Çoğunlukla dış havaya maruz kalan yerlere yerleştirildikleri için oldukça dayanıklı ve yalıtımlı yapılardır. Günümüzde bu yapıların izolasyonlu olması, standart olarak benimsenmektedir. Bunun nedeni, dış duvarlar ve çatı için kullanılan malzeme sandviç panellerdir. Bu paneller dışarıdaki havanın sıcaklık değişimlerinin içeriye ulaşmasını engelleyerek yazın sıcağın, kışın da bir miktar soğuğun dışarıda kalmasına yardımcı oluyor.
Yapının yalıtımını tamamlamak için pencereler çoğunlukla yüksek yalıtım özelliğine sahip camlardan yapılır. Bu, dışarıdan sıcak veya soğuk havanın içeri girmesini engeller. Bu yapı, ısıtma ve soğutma ekipmanları kullanıldığında bile oda sıcaklığının verimli bir şekilde korunmasını sağlar. Böylece yapının içerisinde yapılacak olan ısıtma ve soğutma daha etkili olabiliyor. Yapının kendisinin de son derece dayanıklı olarak tasarlandığını belirtmekte fayda var. Dışarıda kalıcı olarak kurulacağı varsayıldığından yağmur, rüzgar, doğrudan güneş ışığı ve hatta bazen kar gibi etkilere karşı dayanıklı malzemelerden yapılması gerekir.
Bekçi Kabinlerin İle Tuvalet Kabinler Birleştirilebilir Mi?
Son zamanlarda güvenlik, çok daha önemli bir hale gelmeye başladı. Bu sebeple insanlarda bazı alanlarda depo kabin gibi güvenlik görevlilerinin çalıştığı yapılar kullanmaya başladılar. Bu kulübeler küçük bir alanda etkin bir şekilde kullanılmak üzere tasarlanmış küçük bir yapıdır. Uzun süreli kullanıma uygundur ve son derece dayanıklı malzemelerden üretilirler. Rüzgara, yağmura ve çeşitli hava ve çevre etkenlerine dayanıklıdırlar ve düzgün bir şekilde bakımları yapılırsa yıllarca kullanılabilirler.
Peki kullandığımız yapıya tuvalet eklemek mümkün mü diye sorarsanız, evet mümkündür. Çünkü günümüz prefabrike teknolojisiyle, bu yapıları ve tuvaletleri bir arada barındıran çok sayıda yapı üretmek mümkün olup, bu sayede daha işlevsel ve pratik bir yapı üretmek mümkün olacaktır. Bu sayede güvenlik kabini ve tuvaleti bir arada bulunduran bir yapı ile içerisinde görev yapan güvenlik görevlisi de rahat edecektir. Böylece güvenlik görevlisi yerinden ayrılmadan uzun süreler boyunca görev yapabilecektir.
Tuvaletin eklenmesi durumunda yapının işlevselliğini büyük ölçüde artırıyor. Güvenlik görevlilerinin uzun süre bulunduğu bu yapıda tuvaletlerin varlığı çalışma ortamını daha işlevsel ve pratik kılıyor. Nitekim yapının kullanıldığı alan veya fabrika büyükse, mevcut tuvalete gitmek zahmetli ve zaman kaybı olabilir. Bu açıdan yapının içerisinde bir tuvalet bulunması hem çalışma verimliliğini hem de konforu arttırıyor.
Ekli tuvalet de yapıda olduğu gibi yalıtım, havalandırma ve temizlik kolaylığı düşünülerek tasarlanmıştır. Ayrıca bazı yapılar su ve kanalizasyon sistemlerine bağlanabilirken, bazıları da tank tipi olup bağımsız olarak çalıştırılabilmektedir. Bir diğer önemli avantajı ise kurulum yerindeki kullanım ortamı ve altyapı koşullarına göre seçeneklerin ayarlanabilmesidir. Bu sayede sizlerde ihtiyacınıza uygun bir yapı satın alabilir ve hemen kullanabilirsiniz.
Bekçi Kabinleri Nerelerde Kullanılıyor?
Ülkemizin pek çok farklı yerinde bu tarz yapıların kullanıldığını görebiliyoruz. Bu kapsamda panel kabin modelleri dar alanlara kurulabilen küçük yapılardır, ancak çok çeşitli kullanım alanları vardır. Birçok farklı yerde birçok farklı şekilde kullanılıyor. Ayrıca bu yapılar son derece dayanıklıdır ve düzgün bir şekilde bakımı yapıldığında uzun yıllar kullanılabilir. Ayrıca yapının kendisi de sağlam bir yapıya sahip ve bakımı kolay malzemelerden üretilmiştir. Bu yapılar dayanıklılıkları nedeniyle pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Kullanım yeri değişse bile çok uzun yıllar kullanılabiliyor. Bu kapsamda bizlerde araştırdık ve bu yapıların kullanıldığı bazı alanları aşağıda listeledik.
-
Şantiyeler
Bu yapıları ilk ve en sık göreceğiniz yer inşaat alanlarının giriş ve çıkışlarıdır. Burada malzemelerin teslimatını ve işçilerin giriş çıkışlarını izlemek için güvenlik görevlileri görevlendiriliyor. Yapı, yağmurlu veya rüzgarlı günlerde bile sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek şekilde tasarlanarak, hava koşullarından bağımsız güvenlik görevlilerinin çalışmasını sağlayabiliyor.
-
Otoparklar
İnşaat alanlarından sonra otoparklarda da bu yapıları çok fazla görebiliyoruz. Bunun yanında alışveriş merkezleri ve konserlerin girişlerine yakın yerlere kurulan ve ziyaretçileri yönlendirmek ve suçu önlemek amacıyla kullanılan yapılardır. Gece dahil uzun çalışma saatlerinin beklendiği göz önüne alındığında, izolasyon oldukça önemlidir.
-
Fabrikalar
Arazisi büyük olan fabrika ve toplanma alanlarının güvenliği için kurulan bu yapılar, kapılara yakın giriş ve çıkışların kontrolü, mal teslim ve teslim alma işlemlerinin yapılması amacıyla kullanılıyor.
-
Okul ve Hastaneler
Son olarak bu yapılar okul ve hastanelerin ana giriş kapıların önüne de kullanılmaktadır. Bu sayede hastane veya okulların güvenliği sağlanabiliyor.