Konteyner Yapılacak Zemin Nasıl Olmalıdır?

Konteyner Yapılacak Zemin Nasıl Olmalıdır?
10 Oca
Paylaş

Son zamanlarda çevremizde pek çok farklı türde yapı görebilmekteyiz. Bu yapılar, pek çok farklı alanda, pek çok farklı ihtiyaç için kullanılabiliyor. Bu kapsamda konteyner modelleri de sağladığı avantajlar kapsamında ülkemizde çok fazla kullanılmaktadır. Bu yapılar uygun fiyatlı olduğu için geçici veya kalıcı olarak kurulabiliyor. Bunun yanında piyasada bulunan en uygun fiyatlı yapı çözümleridir. Bunun yanında birden fazla yapı ile birleştirilebilmektedir. Dolayısıyla bu yapıların boyutları değişken olabiliyor. Bunun yanında ülkemizde kurulan her yapı için yapı ruhsatı da alınması gerekmektedir. 

Bu yapıların zemini betondan yapılmalıdır ve düz olmalıdır. Yapı zeminine stres oluşturabilecek herhangi bir taş olmaması gerekmekte ve temiz olması gerekmektedir. Zemin oluşturulurken, sıhhi ve elektrik tesisatı için kablo ve boru çıkıntısı olması gerekmektedir. Bu sayede evin tesisat düzenine kablo ve boru çekilebilir. Bunun yanında aldığınız yapı ruhsatına uygun olarak bir yapı seçmelisiniz ve aldığınız yapıya uygun olan bir zemin yapmalısınız. Zemin atma işi tamamiyle yapıyı alan kişiye aittir. Bu kapsamda zemin betonunun boyutu, evin boyutuna uygun olmalıdır. Gerekirse bu konuda satın aldığınız üreticiden yardım alabilirsiniz.

Zemin atmadan hatta yapıyı satın almadan önce elektrik, su ve kanalizasyon gibi izinlerin alınması daha doğru olacaktır. Bunun sonrasında size uygun olan yapıyı seçerek satın alabilir ve ardından zemin betonunu atabilirsiniz. Zemin betonunun düz olmasından emin olmanız gerekiyor. Bunun yanında zemini atmaya satın aldıktan hemen sonra başlamanız gerekiyor çünkü betonun kuruması ve üzerine yapı kurulacak hale gelmesi zaman alacaktır. Yapının önüne veya yanına bir veranda istiyorsanız, zemin betonu biraz uzatabilirsiniz. Bu kısım biraz sizlerin hayal gücüne bağlıdır.

Konteynerlerin Bazı Kullanım Alanları

Bu tarz yapılar uygun fiyatlı ve işlevsel oldukları için pek çok farklı alanda kullanılabiliyor. Bunun yanında şantiye konteyner modelleri ise sunduğu avantajlar sayesinde şantiyelerde çok fazla kullanılmaktadır. Bu yapılar modern endüstrilerdeki çeşitli ihtiyaçları çözmek için etkili bir çözüm haline gelmiştir. Bir yapıların sunduğu modüller, dayanıklılık ve kolay kullanılabilirlik, onu inşaat alanlarından çok çeşitli kullanım alanlarına kadar kullanışlı hale getirir. Bu yapıların kullanım alanlarından bazıları ise aşağıdaki gibidir.

  • İnşaat Alanları

İnşaat alanları bu yapıların sıklıkla kullanıldığı alanlardır. Çünkü bu tarz alanlarda işçilerin bazı ihtiyaçları için geçici alanlar gerekmektedir. Ofis, mola odası ve alet veya ekipman depolama alanları olarak işlev görürler. 

  • Köy Okulları

Köy, uzak veya yetersiz hizmet alan bölgelerde bu tarz yapılar sınıflara veya eğitim merkezlerine dönüştürülebilir. 

  • Ev

Yenilikçi mimarlar ve tasarımcılar bu yapıları evlere ve yaşam alanlarına dönüştürüyor. Bu evler uygun maliyetli, çevre dostu ve özelleştirilebilirdir. Sürdürülebilir veya minimalist yaşam tarzları arayan kişilere hitap ederler.

  • Açık Hava Etkinlikleri

Bazı festival veya açık hava etkinlikleri bir hafta kadar sürebiliyor. Bu kapsamda bazı festivallerde insanlar çadır kurabiliyor, bazı festivallerde ise bu yapılar bir nevi otel gibi kullanılabiliyor. Bunun yanında büfe, bilet gişesi, gibi kullanılabiliyor. 

Demonte Konteynerlerin Birleşim Yerlerinden İçeriye Su Sızar Mı?

Bu yapılar oldukça sağlam ve dayanıklı malzemeler kullanılarak üretilmektedir. Bu kapsamda pek çok farklı ihtiyaç için uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor. Nitekim demonte konteyner modelleri de pek çok farklı ihtiyaç için, pek çok farklı alanda kullanılabiliyor. Bu yapılar kötü çevre ve hava koşullarına dayanıklı bir biçimde üretilmektedir. Bu, onları en olumsuz durumlar için uygun hale getirir. Bu yapılar kolayca taşınabilir oldukları için kısa süreli veya uzak yerlere kurulabilirler. Bu yapılar ayrıca mal veya malzemelerin depolanması ve saklanması için de kullanılır. Hava koşullarına dayanıklı tasarımları, yapı içerisindeki malzemeyi veya ev ahalisini dışarıdaki hava koşullarından koruyarak hem kısa hem de uzun vadeli depolama için idealdir. Her geçen gün ve endüstri gereksinimlerindeki değişikliklerle bu yapılara olan talep muhtemelen artacaktır.

Diğer Yazılar