Panel Kabinler Dış Etkenlere Dayanıklı Mıdır?

Paylaş

Günlük hayatın koşuşturmacası içerisinde çevremizdeki pek çok alanda kullanılan panel kabin ürünlerini görmekteyiz. Bu ürünleri ne kadar sık gördüğümüze çok fazla dikkat etmemekteyiz fakat biraz dikkat ettiğimizde pek çok alanda kullanıldığını görmekteyiz. Özellikle sitelerin ve plazaların giriş bölümleri dahil olmak üzere otoparklarda, dev projelerin bulunduğu şantiye alanlarında bu yapılardan görmekteyiz. 

Genelde kullanıcısının dış çevredeki güvenlik kaygılarını gidermek için kullanılan bu yapıların genel olarak kullanım amaçları; zor şartlarda dahi olsa içerisinde görev yapan memur veya güvenlik görevlisinin görevini en iyi şekilde yerine getirmesi için kötü dış etkenlerden ve sert mevsim koşullardan korunmasını sağlayan yapılara denmektedir. 

Üretilen tüm yapılar, kötü dış çevre koşullarına dayanıklı olmaktadır. Çünkü bu yapılar üretilmeden önce uzun süren üretim geliştirme çalışmaları yapılmıştır. Yapılan üretim geliştirme çalışmaları doğrultusunda diğer üreticilerden pek çok veri toplanmıştır. Bu veriler ışığında üretilen yapı modelleri oldukça dayanıklı olmaktadır. Dış çevre koşulları denince ülkemizdeki en büyük dış çevre etkeni doğal afetlerdir. Ülkemizde en çok yaşanan doğal afet ise depremdir. Çünkü ülkemizde bulunan pek çok metropol ve şehrin altından fay hatları geçmektedir. Bunların yanı sıra son zamanlarda sıkça yaşadığımız yangınlar olmaktadır. Yapılan üretim geliştirme çalışmaları sonucunda doğal afetler ile ilgili pek çok veri toplanmıştır. Bu veriler üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda dayanıklı ve uzun ömürlü yapılar üretilmiştir. Doğal afetler dışında kalan kısımlar yağmur gibi çevre etkilerine karşı izolasyon çalışmaları etkili bir biçimde çalışabilmektedir.

isi-yalitimi-1669047721

Panel Kabinler Sert Mevsim Koşullarına Dayanıklı Mıdır?

Dış çevre koşullarından olan doğal afetlere karşı bu evlerin nasıl korunduğunu anladığımıza göre bu yapıların sert mevsim koşullarına karşı da nasıl korunduğunu anlamak gerekmektedir. Çünkü bu yapılar küçük bir ebata sahip olmasına rağmen nasıl oluyor da sıvı, ses ve ısı yalıtımlı olabiliyor? 

Küçük ebatlara sahip bu yapıların yalıtım çalışmaları sırasında kullanılan malzemeler yine üretim geliştirme sırasında bulunmuş ve kullanılmaya başlanmıştır. Bu hususta bu yapıların duvarlarında EPS strafor kullanılmaktadır. Kullanılan strafor, sandviç panel arasında kullanılarak daha etkili hale getirilmektedir. Sandviç panel teknolojisi sayesinde bütün yapılar ve güvenlik kabini modelleri dış çevre ve mevsim koşullarına karşı dayanıklı hale getirilmektedir. Keza sandviç panel teknolojisi yapılan üretim geliştirme çalışmaları sırasında bulunan başka bir inovasyondur. EPS strafor ise dünya genelinde yapılan yapılarda ısı yalıtımı malzemesi olarak kullanılan etkili bir malzemedir. 

Üretilen bu yapıların sert mevsim koşullarına dayanmasını sağlayan bir diğer komponent ise pencerelerdir. Bu yapıların pencereleri giyotin ve yandan açılır bir biçimde olabilmektedir. Bu durum tamamen opsiyonlu olup, istenilen herhangi biri seçilebilir. Maksimum yalıtım için pencerelerin kapalı konumda bulunması gerekir. Aksi halde içerideki iklim, dışarıdaki iklim ile yer değiştirecektir. Yapılan yalıtım çalışmaları sayesinde yapı içerisinde yapacağınız iklimlendirme çalışmaları maliyetlerini aşağıya çekmektedir. Sizlerde hemen hemen her alanda fayda sağlayan bu yapılardan satın almak için müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

Diğer Yazılar