Güvenlik Kabinimi Hangi Ölçülerde Almalıyım?

Güvenlik Kabinimi Hangi Ölçülerde Almalıyım?
28 Mar
Paylaş

Bu yapılar işletmelerin ve endüstrilerin güvenliğini sağlamak için kullanılan önemli yapılar arasında yer almaktadır. Güvenlik kabinleri güvenlik personeli tarafından kullanılan ve genellikle işletmenin girişinde veya çıkışında konumlandırılan yapılardır. Bu yapılar, işletmelerin ve endüstrilerin güvenliği açısından hayati bir rol oynamaktadır. Ancak, bu yapılar için doğru ölçüleri seçmek de oldukça önemlidir. Bu makalede, bu yapılar için hangi ölçülerin uygun olduğuna dair birkaç ipucu vereceğiz.

Öncelikle, bu yapıların  boyutları, kullanılacak alana göre değişebilir. Genellikle, bu yapılar 150 cm x 150 cm'den 200 cm x 200 cm'ye kadar değişen ölçülere sahip olmaktadır. Ancak, özellikle çok yoğun bir güvenlik personeli ihtiyacı olan işletmelerde daha büyük yapılar da kullanılabilir. Bu durumda, ölçüler 200 cm x 300 cm veya 300 cm x 300 cm gibi daha büyük boyutlarda olabilir.

Bununla birlikte, bu yapıların  kullanım amacı da ölçülerin belirlenmesinde önemli bir faktördür. Örneğin, herhangi bir yapının bir girişine konumlandırılan yapıların boyutu, yalnızca birkaç personelin konumlandırılacağı bir alan olacaksa daha küçük olabilir. Ancak, bir kontrol merkezi olarak kullanılacaksa daha büyük bir yapı gerekebilir. Ayrıca, bu yapıların  kullanılacakları hava koşulları da ölçülerin belirlenmesinde önemli bir faktördür. Örneğin, kışın soğuk havalarda, bu yapıların yalıtımlı olması gerekebilir. Bu durumda, yapı modellerinin ölçüleri, yalıtım malzemesi de dahil olmak üzere yalıtımın sağlanabilmesi için daha büyük olabilir.

Bu yapılar için doğru ölçüleri belirlerken, personel sayısı ve kullanım amacı dışında, işletmenin güvenlik ihtiyaçları da dikkate alınmalıdır. Örneğin, bir işletmenin girişinde güvenlik personeli ve metal dedektörleri kullanılabiliyorsa, yapının boyutu, metal dedektörlerinin konumlandırılabilmesi için yeterli alanı sağlayacak şekilde belirlenmelidir.

Güvenlik Kabinimi Kış Mevsiminde Nasıl Isıtabilirim?

Bu tarz yapılar işletmelerin ve endüstrilerin güvenliğini sağlamak için kullanılan önemli yapılar arasında yer almaktadır. Ancak, kış mevsiminde panel kabin ve modellerinin ısınması ve personelin rahat bir şekilde çalışabilmesi için ısıtma önlemleri alınması gerekir. Bizlerde bu makalemizde, sizler için bu yapıların kış mevsiminde nasıl ısıtılabileceğine dair birkaç ipucu vereceğiz.

  • Elektrikli Isıtıcılar

Bu yapıların kış mevsiminde ısıtılması için en yaygın kullanılan yöntemlerden biri, elektrikli ısıtıcıların kullanılmasıdır. Elektrikli ısıtıcılar, yapı içindeki hava sirkülasyonunu arttırarak, ısıyı eşit şekilde dağıtarak hızlı bir şekilde ısıtma sağlarlar. Bu nedenle, küçük boyutlu bu yapıların  için, duvara monte edilebilen bir elektrikli ısıtıcı tercih edilebilir.

  • Doğalgaz Isıtıcılar

Bazı yapıların , doğalgaz ısıtıcıları kullanarak ısıtılabilir. Doğalgaz ısıtıcılar, elektrikli ısıtıcılara göre daha yüksek bir ısı sağlarlar ve daha büyük yapıların ısıtılmasında daha verimli olabilirler. Ancak, doğalgaz ısıtıcıların kurulumu daha zahmetli ve maliyetlidir.

  • İzolasyon

Kış aylarında bu yapıların ni ısıtmak için en basit ve en ucuz yöntemlerden biri, yapının izole edilmesidir. İyi bir izolasyon, yapının içindeki ısıyı tutar ve soğuk hava akışını engeller. Bu nedenle, bu yapıların nin dışında bulunan tüm çatlaklar ve boşluklar dikkatlice kapatılmalıdır. Nitekim bu yapılar sandviç panel kullanılarak üretildiği için oldukça yalıtkan yapılardır. Böylece yapı içerisinde görev yapan personel oldukça rahat edecektir.

  • Fan Yardımıyla Hava Sirkülasyonu

Bazı bu yapıların , elektrikli ısıtıcılara veya diğer ısıtma yöntemlerine sahip olmasa da, fan yardımıyla hava sirkülasyonunu artırarak ısınabilir. Fan, yapı içindeki sıcak havayı eşit bir şekilde dağıtarak, ısının her yerde eşit olmasını sağlar. Ancak, fanın ısının yeterli düzeyde olmadığı durumlarda kullanılması önerilir.

  • Güneş Enerjisi Panelleri

Güneş enerjisi panelleri, doğal bir ısı kaynağı olarak kullanılabilir. Özellikle gün ışığından yararlanan bu yapıların , güneş enerjisi panelleri ile ısıtılabilir. Bu yöntem, yapının panellerden sağlanan kaynağa bağımlı olması nedeniyle maliyeti düşürür.

Diğer Yazılar