Şantiye Konteynerlerin Yapım Aşamaları Nelerdir?

Şantiye Konteynerlerin Yapım Aşamaları Nelerdir?
22 Nis
Paylaş

İnşaat alanlarında kullanılan bu yapılar, kısıtlı alan ve zorlu coğrafik koşullara uyum sağlayacak şekilde yapısal olarak tasarlanmış geçici yapılardır. Nitekim şantiye konteyner modelleri bir şantiyeden diğerine taşınabiliyor. Bu yapılar çok çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Bu kapsamda ofis, yatakhane, yemekhane, depo, duş ve tuvalet gibi işçilerin veya insanların ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü imkan üretilebiliyor. Üretim süreçlerimiz, yapıların hem verimli hem de dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır.

Bu yapıların üretimine öncelikle bir taslak oluşturarak işe başlıyoruz. Yapının kullanılacağı alana ve amacına göre kapı ve pencerelerin boyutları, konumları gibi hususlar ayarlanmaktadır. Bir sonraki adım çerçevenin montajıdır. Bu yapıların üretiminde oldukça kaliteli ve uzun ömürlü malzemeler kullanılmaktadır. Bu kapsamda yapıda yalıtım da yapılmaktadır. Yapılan yalıtım sayesinde yapının içerisi, herhangi bir ısıtıcı veya soğutucu çalışmasa bile belirli bir sıcaklıkta kalabiliyor. Bu sayede yapının içerisi konforlu oluyor.

Üretimde daha sonra iç mekan ve ekipman montajına geçiliyor. Sıhhi tesisat çekiliyor ve kontrol ediliyor. Bazı lavabo ve klozetler takılıyor. Elektrik tesisatı çekiliyor ve aydınlatma armatürleri, havalandırma menfezleri ve prizler de bu aşamada döşenir. Daha sonra kapı ve pencereler takılır, kablolama kontrol edilir, su yalıtımı yapılır ve son kalite kontrolü yapılır. Malzemenin yağmur, rüzgar ve UV ışınlarına maruz kalacağı varsayıldığından, hava sızdırmazlığını arttırmak için her birleşim noktasına sızdırmazlık malzemesi kullanılır.

Bu süreçle tamamlanan yapı son derece dayanıklıdır. Yapısal malzemeler, dış duvar malzemeleri, yalıtım dahil tüm yapı uzun süreli kullanıma dayanacak şekilde tasarlanmıştır. İhtiyaca göre bu yapılar birleştirilebiliyor. Bu kapsamda bir ofis ofis, yemekhane, yatakhane, duş ve tuvaletler birleştirilebiliyor. Bu şekilde, yekpare olarak kullanılması yaygın bir durumdur. Yapı bu şekilde daha işlevsel ve kullanışlı oluyor. 

Yemekhanelerin İç Tasarımı Nasıldır?

Ülkemizin pek çok farklı yerinde yemekhaneler kullanılıyor. Bu kapsamda şantiyelerde, madenlerde ve askeri alanlarda yemekhane konteyner modelleri çok fazla kullanılıyor. Bu kapsamda bu yapıların standardında iç tasarımında yemek yeme, yemek servis etme, bulaşık yıkama ve el yıkama istasyonları bulunuyor. İhtiyacınıza göre bu alanları daraltabilir, genişletebilir veya tamamen kaldırabilirsiniz. Bu kapsamda bu yapılar oldukça dayanıklı ve kaliteli malzemer kullanılarak üretilmektedir. Yemekhanelerin iç tasarımında bulunan alanlar ise aşağıdaki gibidir.

  • Yemek yeme

Bir yemekhanede en çok kullanılan alan yemek yeme alanıdır. Bazı yemekhanelerde iki adet yemek alanı bulunuyor çünkü askeri alanlarda kullanıllan bu yapılar da rütbeli askerler ve rütbesiz askerler ayrı yerlerde yemek yiyor. Böylece hiyerarşi korunmuş oluyor.

  • Yemek servis etme

Yemek servis etme alanı da bu yapılarda çok kullanılmaktadır. Çünkü mutfaktan çıkan yemekler bu alana getirilir ve yemek yiyecek olan personele yemek servis edilir. Yemeğini alan personel yemek yeme alanına doğru ilerler.

  • Mutfak

Her yemekhanede mutfak bulunur ancak herkes mutfak alanını kullanmaz. Bu kapsamda bazı yapılar üretilirken bu alan çıkarılabiliyor. Mutfağın olmadığı yemekhanelerde dışarıdan gelen yemekler hazırlanıyor ve servis ediliyor.

  • Bulaşık yıkama

Yemek yenen yerde çok fazla bulaşık çıkabiliyor. Genellikle bulaşık yıkama için bir makine oluyor. Bu makine kullanılarak bulaşıklar yıkanıyor.

  • El yıkama

Yemekhanelerde el yıkama istasyonu da bulunmaktadır. Nitekim yemek yiyen ve yapan insanların ellerini yıkaması için bulunuyor. Bazen bazı yemekhanelerde bulunmuyor çünkü bu yemekhanelere ekstra olarak tuvalet ve duş alanı olan yapılar ile birleştiriliyor.

Yemekhanelerde Neden Yalıtım Var?

Ülkemizde kullanılan nerdeyse her yapıda yalıtım bulunmaktadır. Çünkü insanlar bir yapının yalıtımlı olmasına çok fazla önem veriyor. Haliyle yatakhane konteyner veya yemekhane konteynerlerde de yalıtım bulunmaktadır. Yalıtım artık bu tarz taşınabilir evler için bir standart haline geldi. Nitekim kullanılan yalıtım malzemeleri de çok kaliteli. Nerdeyse kalitesiz bir inşaat malzemesi yok denecek kadar azdır. Bu sebeple bu yapıların nerede kullanılacağına bakılmaksızın yalıtım yapılıyor. Ayrıca bu yapılar diğer yapılar ile birleştirilebiliyor. Birleştirme esnasında da yapı yalıtımından bir şey kaybetmiyor. Keza kaybetmemeli de. Birden fazla yapı bir arada olsa bile yapı yekpare olarak üretiliyor. Böyle bir durumda bir yapının yalıtımlı, diğerinin yalıtımsız olması kabul edilemez. Bu sebeple bu yapılar yalıtımlı olarak üretiliyor. Sizlerde ihtiyacınız olan yapıyı hemen satın alabilir ve kullanabilirsiniz.

Diğer Yazılar