Konteyner Yapım ve Teslim Süreci Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Paylaş

Günümüzde yaşanan ekonomik buhran sebebiyle pek çok kişi uygun fiyatlara sahip yapı aramaktadır. Böyle bir yapı arayanların karşısına konteyner gibi yapılar çıkmaktadır. Bu yapılar, piyasada bulunan en ekonomik fiyat etiketine sahip yapılardır. Öncelikli olarak maddi sonra da farklı açılardan kullanıcısına faydalar sağlaması sayesinde bu yapılar oldukça popüler hale gelmiştir. 

Bu tarz prefabrike olarak üretilen yapılar, pek çok amaç doğrultusunda kullanılmaktadır. Kullanılan amaçlar genellikle ofis ve ev amaçlarıdır. Bu yapılar sayesinde pek çok bölgeye kalıcı ve geçici çalışma ve yaşam alanları yapılabilir. Bunların dışında ebatlar konusunda pek bir değişiklik olmamaktadır. Fakat bu yapılar birleşitrilebildiği için izolasyonu bireysel yapı içerisinde yapılmaktadır. Yani bir kaç adet yapı birleştirilse dahi yapı yekpareymiş gibi izole olmaktadır. Bu yapının hem uygun fiyatlı hem de pek çok açıdan avantajlı olması sayesinde oldukça fazla talep toplamaktadır. Hal böyle olunca bu yapıların yapım ve teslimat süreci hakkında da bilinmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu yapıların baştan sona yapım ve teslim süreci aşağıdaki gibidir.

1) Modelin Seçimi

Bu yapıların toplam ebatları her ne kadar aynı olsa da farklı dört modeli bulunmaktadır. Tüm modeller iç ve dış mimari olarak kullanıcısını özgür bırakmaktadır. Fakat bu hususta özgür kalmayıp bazı opsiyonel değişiklikler isteyen kullanıcılarımızı da üzmeyerek istedikleri opsiyonları yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Model seçimi aşaması tamamen ilk aşama olup, bu aşamada kullanıcının ihtiyaçlarına, isteklerine uygun ve şikayetlerinden uzak olan modeli sunmaya çalışıyoruz. Bir model üzerinde anlaşılırsa eğer diğer aşamalara geçilmektedir. 

2) Üretim Planlama

Bir model seçildikten sonra model üzerindeki hali hazırdaki planlar üzerinden en kısa sürede üretilmesi için bir üretim planlama yapılır. Yapılan planlama üzerinde opsiyonel değişiklikler bulunuyorsa, bu durumu planlama mühendislerine ve üretim personellerine plan üzerinde belirtilerek iletilmektedir. Planlama departmanının tek görevi planlanan yapıyı en kısa süre içerisinde üretebilecek gerekli sayıdaki personeli ve malzemeyi bir araya getirmektir. 

3) Malzemelerin Tedariki

Malzemelerin tedariki kısmı da oldukça önemlidir. Genelde üreticiler bu konuda stoklu çalışmaktadır. Çünkü planlara göre kullanılacak malzemeler belirlenmiştir. Konteynerlerin üretiminin yanı sıra özel üretim kabinler de üretilmektedir. Özel üretim olan her üründe olduğu gibi pek çok değişken olmaktadır. Bu durum beraberinde pek çok opsiyonel malzeme olasılığını gündeme getirmektedir. Bu hususta opsiyonel malzemelerin hızlı bir şekilde toplanması gerekmektedir. Herhangi bir malzemenin tedarikinde yaşanan geçikme tüm üretim planını sekteye uğratabilir. Bu sebepten ötürü malzemelerin hızla tedarik edilmesi gerekir. Eğer ki malzemelerden bir veya iki tanesinin tedariki zor olacaksa bu durum mutlaka alıcı tarafa bildirilmelidir.

4) Montaj ve Üretimin Hayata Geçmesi

En kaliteli malzemeler seçilerek çelik konstrüksiyonlar ile konteyner yapı desteklenmektedir. Üretimin hayata geçmesi için pek çok farklı değişken bir araya gelmektedir. Uzman iş gücü ve kaliteli malzemelerin bir araya gelmesi, bu malzemelerin birleştirilmesi için gerekli mühendislik çalışmaları yapılmalıdır. Mühendislik çalışmaları aynı zamanda yapının uzun ömürlü olmasını sağlarken aynı zamanda deprem ve diğer doğal afetlere karşı dayanıklılığını artırmaktadır.

konteyner-sevkiyati-1669047560

5) Sevkiyat

Prefabrike olarak üretilen yapıların hepsi taşınabilir olarak üretilmektedir. Bu özelliği sayesinde kullanıcısına arsa özgürlüğü sunar ve böylece daha sonradan farklı bir yere taşınabilir. Böylece geçici kurulmak istenen yaşam ve çalışma alanlarında oldukça kullanışlı bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Öte yandan bu yapıların üretimi bittikten sonra hızlıca kurulacağı alanda toplanmak üzere sevk edilmektedir. 

6) Montaj ve Ustalık Gerektiren İşlerin Teslimi

Üretimi bitirilen ve sevk edilen yapı, kurulacağı alana geldiğinde uzman personel tarafından hızlıca toplanmaktadır. Fakat bu hususta gerekli zemin ve enerji ihtiyacının kullanıcı tarafından karşılanması gerekmektedir. Aksi halde kurulum süreci ertelenecektir. Yapının kurulacağı alanda elektrik ve sıhhi tesisatlarından tutun, iç ve dış cephe boyalarının yapılmasına kadar pek çok kurulum yapılmaktadır. Yapılan montaj işlemlerinin sonucunda yapı anahtar teslim olarak kurulmaktadır. Sizlerde kullanıcısına pek çok yönden avantaj sağlayan bu yapılara sahip olmak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

Diğer Yazılar