Yaz Aylarında Panel Kabini Soğuk Tutmanın 5 Yolu

Yaz Aylarında Panel Kabini Soğuk Tutmanın 5 Yolu
19 Eyl
Paylaş

İster sıcak yaz aylarında olsun, isterse soğuk kış ayları, bu kabinler geçmiş yıllardan bugüne kadar oldukça fazla kullanılmıştır. Son yıllarda ise kullanım sıklığı artmıştır. Çünkü oldukça kullanışlı olan mimarisiyle ve uygun fiyatlarıyla insanları kendisine çekmektedir. 

Bu kabinlerin genel olarak kullanım amacı içerisinde bir güvenlik görevlisi veya yer yer bir ticaret işleminin yapıldığı yerlerdir. Aslında bakıldığında güvenlik kabini olarakta geçebilir. Fakat amaçları doğrultusunda baktığımızda sadece bu şekilde kulalnılmazlar. Dışarıdan bakıldığında oldukça modern görünmektedirler. Hızlı üretilebilir. Oldukça çevrecidir ve %100 geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmiştir. Zaten bu kabinleri genel olarak fabrika giriş ve çıkışlarında sıkça görmekteyiz.

Bu kabinleri kullanan veya alıp kullanmak isteyen markalar ve insanların kafasında soğutma ile ilgili bazı sorular belirmektedir. Bu sorulara bir çözüm bulmak adına, bu makaleyi kaleme almak istedik. İşte gelin hep beraber bu kabinleri nasıl soğuk tutabiliriz, bunun beş yöntemini birlikte öğrenelim.

Klimalar bu alanlarda etkili midir?

Bu kabinleri en etkili biçimde soğutmak yöntemi, elektrikli soğutucular olabilir. Çünkü kabin alanı küçük olduğu ve duvarsız olduğu için, bütün soğuk içeride ve dolaşımda kalır. Bu soğutma sisteminin etkili olması için kabin pencerelerinin kapalı olması gerektiğini unutmayınız. Bu durumu arabalara benzetebiliriz. Araçların içerisi de küçük fakat etkili bir klima ile oldukça soğuk olmaktadır.

Pervaneli soğutucular kabin içerisinde işe yarıyor mu?

Yine elektrikli soğutuculardan pervaneli soğutucular da bu kabinlerin içerisinde etkili olabilir. Tabiki etkili bir soğutma için pervane boyutu önem teşkil eder. Çünkü küçük pervaneleri, kabin içerisindeki insana doğru tutulması gerekirken, büyük pervaneli soğutucuların daha dışa dönük kullanılması tavsiye edilmektedir.

Bu kabinlerin sıcağa karşı izolasyonu nedir?

Bu kabinlerin dış kabuğu zaten izolasyonlu olarak üretilmektedir. Isı yalıtımı olarak dünyanın en iyi yalıtım malzemeleri arasında yer alan epspanded polistren yani kısaca eps dolgulu sandwich panel teknolojisi kullanılmıştır. Aynı izolasyon çalışmaları ile WC kabini seçenekleri de aynı izolasyon çalışmaları ile üretilmektedir. İzolasyon çalışmalarında kullanılan malzemeler hafif yapıda olmasına rağmen çatlamaz, kırılmaz, pas tutmaz ve yıllar boyu güvenle kullanılabilir. Bu sayede bu kabinler yaz ve kış kullanılabilir. Kışın dışarıdaki soğuğu içeriye almaz, yazında dışarıdaki sıcağı içeriye almaz. Yapılan bu çalışmalar sayesinde ısı yalıtımı sağlanmış olur.

Bu kabinler nasıl üretiliyor?

Bu kabinler son teknoloji üretim sistemlerinde, bant sistemi üretimle polyester kullanılarak üretilmektedir. Öte yandan endüstriyel kabin panelini oluşturan poliüretan köpük polyester tabakası ile güçlendirilip son olarak jelkot kaplama takviyesi ile mukavemeti artırılmaktadır. Özel boyama sistemiyle boyanan endüstriyel geniş kabinler benzerlerine göre koku yapmaz. Böylece ısı yalıtımı sağlanmış olur.

Kabinlerde pencere kullanımı nasıl olmalıdır?

Bu kabinler soğutulma esnasında eğer mümkünse pencereleri kapalı tutulmalıdır. Bazı kabinlerde görev gereği pencereler sürekli açık bulunuyor. Fakat soğuğun dışarısıyla temas etmemesi adına, mümkünse pencereler kapalı tutulursa içerideki iklim daha iyi korunmuş olacaktır.

Bu makalemizde de yine kabinler ile ilgili değerli bilgiler ve soğutmak adına bazı ipuçları verdik. Umarız bu makaleyi okuduktan sonra kafanızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Kafanıza takılan diğer sorular için müşteri temsilcilerimizle görüşüp bilgi ve teklif alabilirsiniz.

Diğer Yazılar